En dag på Emirates Stadium

Emirates Stadium, der er hjemsted for Arsenal FC, er det fjerdestørste stadion i landet efter Wembley, Old Trafford og Tottenham. Dets historie går tilbage til 1886, da Arsenal FC blev grundlagt. I dag har det plads til mere end 60.000 tilskuere. Emirates Stadium er berømt for sin fremragende FIFA-klassificering, hvilket gør det til det foretrukne valg under store fodboldbegivenheder, såsom Europa League og Champions League, koncerter og overraskende nok har et par kampe med Brasiliens fodboldlandshold også fundet sted her.

Book en fodboldrejse til Arsenals hjemmebane på en hvilken som helst dag, hvor der ikke spilles kamp og udforsk stadionet med en guide.

arsenal stadion

En af Londons mest ikoniske klubber

Emirates Stadium blev oprindeligt kritiseret for at være et stille stadion, men i løbet af årene er stadionet blevet et livligt stadion, takket være fans og publikum. Arsenals support på udebane har altid været enorm, med billetter, der bliver udsolgt hver anden uge, og en kakofoni af sange og tilråb, der støtter holdet på tværs af land og hav… og Leicester.

Det er nemt at komme til Emirates Stadium. Det omfattende offentlige transportsystem i London bringer dig inden for få minutters gåafstand fra stadion, og velplacerede skilte hjælper fodgængere med at finde vej fra stationer og busstoppesteder. Der er adgang til Emirates Stadium via North Bank Bridge, Clock End Bridge eller trapperne ved Armoury megastore. Hvis du elsker fodbold, så er der ikke noget bedre sted at være end på dette stadion. Her har Arsenal produceret nogle meget underholdende kampe gennem tiden, og ikke nok med det, de fleste af de kampe, der er blevet spillet her gennem årene, har også været af højeste kvalitet og særdeles spændende.

Besøgende på Emirates Stadium må medbringe små plastikflasker eller flasker, og f.eks. mad og sodavand, som forfriskninger. Desværre er priserne på mad og drikkevarer på stadion eksorbitante, og de er højere end priserne på de fleste engelske fodboldstadions. Der er et rimeligt udvalg af pizza, pølser og vegetariske alternativer, men Holloway Road, hvor du kan finde Greggs, Sainsbury’s og McDonald’s, er langt mere prisvenlig. Husk, at du ikke kan medbringe alkohol på stadion. Arsenal-fans har adgang til et stort udvalg af barer og pubber. Premier League-kampdagene er ikke komplette, uden en øl før kampen. Nogle populære steder at hænge ud her omfatter: Thewelve Pins, The Tollington, The Gunners, The Auld Triangle, El Comandante, osv.

arsenal squad

Tørster du efter mere? Tag en stadionrundvisning på Emirates Stadium

Du har mulighed for at tage et kig bag kulisserne på stadionet, hvor dine yndlingsfodboldspillere har slået rekorder, og her kan du udforske omklædningsrummene, tunnelen og endda presseboksen.

En guide vil fortælle dig om stadionets historie, kampe, sejre og rekorder. Denne klub giver turisterne mulighed for at se aktiviteterne bag kulisserne. Lær om den historie, der gør Arsenals hjemmestadion til et af Europas mest populære stadions. På en tilfældig dag kan du besøge områder, der er forbudte for spillerne. Det er et sandt paradis for fodboldfans.

Se, hvor direktørerne, spillernes familier og holdets ejere sidder. Se kampen fra Diamond Club’s VIP-plads. Du kan se hjemmebanen, spillertunnelen, omklædningsrummet og trænerens kontor. En rundvisning på Emirates Stadium viser stadionet gennem en fans perspektiv, både fra Arsenals og modstandernes perspektiv.

Du kommer ind på stadion gennem spillernes indgang. Tjek omklædningsrummene for hjemme- og udebanesholdet og få et indblik i, hvordan de forbereder sig til kampene. Gå igennem spillertunnelen. Hver spiller skal gå ud af tunnelen med et barn. Du får endelig lov til at se den store bane – Arsenal-holdets græsbane, hvor der er blevet sat mange rekorder. Dette er den mest spændende del af fodboldrundvisningen hos Arsenal FC. Når du træder ind på banen, vil du mærke, hvordan det føles, når du står foran over 60.000 fans, der jubler, råber, smiler og synger. Herefter besøger du bænkene. Når din rundvisning på banen er overstået, får du lov at opleve presserummet. Normalt tager det højst en time for folk, at udforske hvert et område på stadionet grundigt.

fodboldrejser arsenal

Arsenal Museum – Dit næste stop

Dette er en del af din fodboldtur til Emirates Stadium, men du kan også besøge museet separat. Museet vil føre dig gennem en række forskellige genstande, der er givet af de tidligere Arsenal-spillere. Det omfatter bl.a. Jens Lehmanns handsker, som vi så ham bære til næsten hver eneste kamp mellem 2003 og 2004. Vigtigst af alt vil du lære om Arsenals klubhistorie, lige fra begyndelsen i 1886 til da holdet begyndte at spille på Emirates. Museet har videoteatre og over 20 udstillingsgenstande, der viser Arsenals historie. Når din rundvisning er slut, får du et personligt rundvisningscertifikat samt Arsenal-hovedtelefoner, som du kan tage med hjem som souvenir. Dem, der tager med på Emirates Stadionrundvisningen, får også en rundvisning på Arsenal-museet.

arsenal museum

Arsenal FC’s oprindelse

Arsenal Club er Londons tredjemest populære hold målt på antal kampe og vundne trofæer. Arsenal har vundet 13 ligatitler og er dermed en af de ældste fodboldklubber i England. Arsenal Club blev grundlagt i 1886, da David Danskin sammen med sine kolleger i Woolwich grundlagde Dial Square Football Club, hvor man i samme år spillede og vandt sin første kamp. En måned senere blev klubben omdøbt til Royal Arsenal. Klubben tog navnet Royal Arsenal til sig efter den indledende kamp, ved at sammenlægge navnene på Royal Oak tavern, hvor holdmedlemmerne samledes, og Arsenal, fra ammunitionsfabrikken i Woolwich, hvor man arbejdede sammen. I 1891, da klubben blev professionel, ændrede man igen sit navn til Woolwich Arsenal. I april 1914 blev “Woolwich” erstattet af “The” i klubbens navn, og “Arsenal” blev tilføjet i november 1919. Aviserne på daværende tidspunkt og nogle fans, omtaler dem stadig, den dag i dag for “The Arsenal”. I de seneste årtier er holdet blevet omdøbt et par gange og har spillet på mange forskellige baner, herunder Woolwich, Highbury og Emirates.

Andre ting at lave i London

London er unægteligt Englands fodboldhovedstad. Her findes 13 fodboldhold og Europas største stadions. En rundvisning på Emirates Stadium vil vise dig, hvorfor London er en drømmedestination for fodboldfans. Men det sjove rækker ud over Arsenals hjemmebane. Hovedstaden har mange fodboldbaner, hvor Arsenal og andre engelske hold har slået rekorder.

Wembley Stadium er f.eks. hjemmebane for det engelske landshold. Det har plads til 90.000 tilskuere og har en kæmpe grund. Besøg Wembley Stadium, på de dage, hvor der ikke spilles kamp for at få en chance for at se VIP-områderne og de pladser, der er forbeholdt de professionelle. Tottenham Hotspur er et andet fantastisk sted for fodboldjunkier. Stadionet har også mange restauranter, sightseeingsteder, barer og caféer, der ligger i gåafstand. Så når du er færdig med at udforske stadionet, kan du tage over til disse steder for at slappe af.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *