Sådan oplever du en Premier League weekend

Tips til at opleve en Premier League weekend

Man siger, at fodboldens essens ligger i England, og det er sandt, for Premier League er en af de smukkeste sportsturneringer. Hvis, du spekulerer på, hvad du kan forvente på din fodboldrejse til England, har vi lavet nogle eksempler til dig, som måske kan hjælpe dig med at beslutte, hvordan du får mest muligt ud af din oplevelse hos nogle af de mest ikoniske hold i verden.

Fish and chips eller klassisk mad

Nogle mennesker ved ikke, hvad de skal spise, når de tager til udlandet, og de bliver ofte i deres komfortzone og leder efter en franchise. Men vi anbefaler, at du prøver den specielle engelske mad! Gå på små restauranter eller små pubber, der tilbyder klassiske retter, for virkelig at opleve en Premier League-kamp som en lokal. Start dagen med en god engelsk morgenmad, der for det meste består af æg, bønner og pølser. Er du sulten under kampen? Så prøv fish and chips eller pies , der serveres stort set på alle fodboldstadions i landet.

Drik på lokale pubber

Alle fodboldfans tager en drink med andre fans, før eller efter de har været på stadion, især hvis det hold, de støtter, vinder. Husk på, at alkoholiske drikkevarer ikke er tilladt på stadions, så fans går normalt på en pub før kampen for at få en øl.

Du finder mange af disse barer og pubber omkring de forskellige stadions. Normalt er disse pubber dekoreret i det lokale holds farver, hvor du ofte kan høre god musik eller, endnu mere imponerende, fans, der synger klubsange, mens du drikker en øl og spiser nogle snacks.

Hvis du tilfældigvis er i London på din fodboldrejse for at se hold som Arsenal eller Chelsea, bør du besøge verdens mest specielle fodboldpub. The Freemasons Arms pub ligger i byens centrum og hylder den nedrevne Freemasons Tavern, stedet hvor fodboldpionerer skrev fodboldens regler ned i 1863. Selv om den oprindelige taverne blev revet ned, har Freemasons Arms pub et stort udvalg af fodboldminder, der har direkte forbindelse til sportens oprindelse.

Køb det lokale program og besøg klubmuseet

Fodboldprogrammer er en af de mest elskede traditioner inden for engelsk fodbold. Før hver hjemmekamp kan fans købe det officielle klubblad for at fordybe sig mere i klubkulturen. Her finder du nyheder og artikler om holdet, interviews med spillerne og basale oplysninger om dagens kamp, herunder en analyse af modstanderen. Hver klub gør det på sin egen måde, og nogle af bladene bliver fede samleelementer for samlere. Det er ikke bare noget læsning til at vække appetitten inden kampen, men også en fin souvenir, du kan have stående på din reol.

Prøv desuden at tage på en stadionrundvisning under din fodboldrejse til England for at få et glimt bag kulisserne på dit holds hjemmebane. Hvert Premier League-stadion har sin egen historie, og næsten alle stadions tilbyder rundvisninger, hvor du kan lære mere om din klubs historie. Når du nu skal se en fodboldkamp, hvad kan så være bedre end at kende baggrunden for holdet og stadionet, som du skal besøge? Det er også en oplagt mulighed for at tage billeder på de bedste steder på stadion. At se det fyldt under kampen og tomt under en rundvisning vil også få dig til at beundre dets skønhed mere og vil være et skønt minde resten af livet. Anfield eller Old Trafford er to af de mest ikoniske stadions i engelsk fodbold.

Bær et tørklæde med dit hold på

Fans spiller en meget vigtig rolle i engelsk fodbold. Som du nok kan forestille dig, bærer tilhængerne holdets farver, når de hepper på dem, så hvis du ønsker at opleve en Premier League-kamp som lokal, bør du helt sikkert iføre dig noget klubtøj, inden du mænger dig med de øvrige fans. Du vil eksempelvis ikke fortryde, at du føler dig som en del af Manchester City-fanskaren i deres himmelblå halstørklæder under deres kampe.

I nærheden af de forskellige fodboldstadions eller endda i byens centrum kan du finde butikker, der sælger tøj og tilbehør med relation til klubholdene. En trøje eller en kasket er en tilbagevendende varer, men hvad med et tørklæde? Trenden med at bære tørklæder på fodboldstadions blev trods alt født i England, og der er et stort marked for det. Der er uendelige designs på de nærliggende tribuner ved siden af de forskellige stadions, og hvis du er heldig nok, finder du måske et med datoen og noget info om kampen strikket på, hvilket er en perfekt souvenir!

Boxing Day  (kun i julen)

England fejrer, som mange andre kristne lande, Boxing Day. Boxing Day fejres dagen efter juleaften og er helt sikkert en unik oplevelse, hvis du besøger landet i denne periode. Dagen fejres den 26, men hvis den falder i en weekend, flyttes den til den første mandag, der kommer. I løbet af disse dage tilbyder en masse butikker rabatter og billigere priser på deres varer.

Hvordan opstod Boxing Day? Denne helligdag blev skabt i 1871 for at give folk i nød, rester fra juledag eller nogle gaver (det er derfor, der følger en udsalgsperiode med Boxing Day), men som tiden gik, begyndte briterne at ændre deres vaner en smule.

Måske undrer du dig over, hvorfor Boxing Day er nævnt på en fodboldrejse til England. Det er ikke alle, der ved, at der på denne storslåede dag spilles Premier League-kampe. Holdene møder normalt en lokal rival for at gøre det nemt for spillere og fans at rejse, og stemningen er altid helt unik, da hele familien tager på stadion denne dag. Så hvorfor ikke benytte lejligheden til at se disse storslåede kampe i juleferien?

Begynd at overvej, hvilket Premier League-hold du gerne vil se! Kampene på fodboldrejser.dk kommer snart! Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så du ikke går glip af noget.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *