Sæsonopsummering: Højdepunkterne fra den bemærkelsesværdige fodboldsæson 2022-23

Det er med et tungt hjerte, at vi siger farvel til 22/23 sæsonen. De sidste 10 måneder har budt på en spændende rejse, fyldt med uventede overraskelser. I dag har vi sammensat en omfattende liste over nogle af de mest spektakulære kampe, de mest imponerende mål og de mest fængslende fortællinger i denne sæson. Velkommen til vores seneste blogindlæg, hvor vi vil opsummere den europæiske fodboldsæson 22/23.

Det bedste hold

Der kan kun være én vinder i denne kategori, og de fleste fodboldfans vil være enige i dette. Manchester City har fuldstændig domineret i denne sæson. Pep Guardiolas hold har i mange år været anset for at være et af de bedste hold i Europa, men først i denne sæson beviste de deres dominans ved at vinde the treble: Premier League, FA Cuppen og Champions League-titlen. Det vigtigste skridt var at underskrive en aftale med Erling Haaland, som var holdets ledende figur og scorede hele 52 mål i denne sæson. Han sluttede som nr. 1 på Premier Leagues og Champions Leagues topscorerliste, hvilket ikke mange spillere kan prale af. Hele Pep Guardiolas hold var som en velsmurt maskine, der ikke svigtede i de mest afgørende faser af sæsonen. Holdet slog let Arsenal i Premier League-titelræset og overmatchede et af de bedste hold i verden – Real Madrid – i Champions League. Den sidste kamp mod Inter var et godt bevis på Manchester Citys overlegenhed i denne sæson. City var ikke kun bedst i forhold til vundne trofæer, men også i forhold til spillestil. City spiller i dag den mest visuelt tiltalende fodbold, som er ekstremt offensiv, aggressiv og fokuseret på meget boldbesiddelse samt bevægelighed på positionerne. Det ville ikke være muligt uden geniet bag det hele – Pep Guardiola.

Bedste fortælling

Før sæsonstart foretog klubben nogle betydelige ændringer i deres trup. De skilte sig af med mangeårige spillere som Lorenzo Insigne og Kalidou Koulibaly, mens de hentede lovende talenter som Khvicha Kvaratskhelia, Kim Min-jae og Victor Osimhen. Det viste sig, at disse nye spillere var en vigtig del af holdets succes i løbet af sæsonen.

Under ledelse af Luciano Spalletti blev Napoli et af årets største overraskelser og fascinerede publikum med deres enestående præstationer og urokkelige stabilitet på både hjemmebane og på de europæiske fodboldbaner. Napoli har endelig vundet Scudettoen efter 33 år, hvilket markerer en utrolig sæson fyldt med intense følelser og uforglemmelige sejre. Denne præstation kommer efter mange års dominans af Juventus, AC Milan og Inter, hvilket gør det endnu mere specielt for Napoli og deres fans. Med holdets 1-1 resultat mod Udinese sikrede man sig titlen med seks kampe tilbage af sæsonen. Byen var fyldt med en overvældende følelse af glæde, og festlighederne syntes ingen ende at tage. Sidste gang Napoli vandt titlen var, da de havde den måske bedste spiller nogensinde på holdet – Diego Maradona. Napolis storhedstid er tilbage.

Napoli-holdet fremviste en bemærkelsesværdig opvisning af unge talenter i alle formationer, udviste fremragende samarbejde og fungerede problemfrit som en enhed. I den netop afsluttede sæson dukkede to lovende angribere op – Kvaratskhelia og Osimhen, som ikke kun førte Napoli til succes, men også fik opmærksomhed fra europæiske topklubber, hvilket gjorde dem til eftertragtede superstjerner i fodboldverdenen. Utrolig statistik fra den første spiller, som har formået at score 14 gange og assistere 17 gange i denne sæson. Osimhen blev på den anden side topscorer i Serie A og scorede sammenlagt 31 mål i alle turneringer i 22/23. Piotr Zielinski, Napolis playmaker, havde også en exceptionel sæson, hvor han leverede afgørende assists og dygtigt styrede holdets spil på midtbanen.

Kapløbet om titler

Sæsonen 22/23 bød også på et hæsblæsende titelræs. I Bundesligaen var kampen mellem Bayern München og Borussia Dortmund benhård, og vinderen blev ikke fundet før i de allersidste sekunder af sæsonens sidste kamp. Borussia toppede tabellen i størstedelen af sæsonen, men Bayern var altid på jagt efter dem. Borussia havde en føring på 2 point inden sæsonens sidste kamp, men de var nødt til at være påpasselige, da Bayern havde en bedre målforskel. Borussia spillede uafgjort 2-2 mod Mainz efter en scoring i overtiden. Bayern og Köln spillede deres kamp på samme tid, og her stod det længe 1-1. Med disse resultater ville Borussia vinde det tyske mesterskab, men pludselig, i det 89. minut, modtog det unge talent Jamal Musiala bolden og scorede et fantastisk mål, der var Bundesliga-titlen værdig. Det er et stykke tid siden, vi sidst har haft lejlighed til at se en så tæt titelkamp, hvor udfaldet var usikkert indtil de sidste minutter af den allersidste kamp.

I Premier League har vi været vidne til endnu et spændende titelræs. Overraskende nok viste Arsenal sig at være det stærkeste hold gennem det meste af sæsonen, og de havde en stor fordel efter efteråret. Men deres form i foråret faldt markant, og deres forspring i forhold til City forsvandt hurtigt. I slutningen af sæsonen holdt City et højt tempo og besejrede Arsenal 4-1 og overhalede dem i kampen om mesterskabet. De sluttede sæsonen som nummer et og tog mesterskabet.

Topscorere i alle turneringer

Erling Haaland – 52 mål og MVP i denne sæson efter vores mening

Kylian Mbappe – 40 mål

Robert Lewandowski – 33 mål

Harry Kane – 32 mål

Top 3 kampe

Liverpool 7–0 Manchester United

Manchester City 4–0 Real Madrid

Koln 1–2 Bayern München

Flotteste mål

Pedro Goncalves mål mod Arsenal

Julio Encisos mål mod Man City

Gundogans mål mod Man Utd FA Cup finalen

Michael Olises mål mod Man UtdLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *